Concursul național: UNIVERSUL CUNOAȘTERII PRIN LECTURĂ!

UNIVERSUL CUNOAȘTERII PRIN LECTURĂ este un concurs național destinat elevilor din mediul rural, care sunt înscriși în clasele V-VIII, atât de la școli cu predare în limba română, cât și de la școli cu predare în limbile minorităților naționale.

Competiția și-a propus ca obiectiv asigurarea egalității de șanse la nivelul activității școlare și se dorește valorificarea competențelor pedagogice și științifice ale profesorilor din mediul rural. Ca și rol, concursul se vrea o contribuție la dezvoltarea competențelor dobândite de elevii din gimnaziu capabili de performanțe înalte prin dezvoltarea pasiunii pentru cunoaștere și valorificarea creativității.

Concursul va avea trei etape: pe comună, județean și național. La etapele pe comună și județeană elevii înscriși vor susține o probă scrisă de 2 (două) ore, iar la cea națională vor trebui să prezinte un portofoliu și să susțină o probă scrisă cu durata de 2 (două) ore. Punctajul maxim acordat pentru portofoliu este de 100 de puncte, la fel se întâmplă și în cazul probei scrise.

La etapa națională va participa câte un echipaj din fiecare județ, format din 4 (patru) elevi, câte unul din fiecare clasă gimnazială. În județele în care există și școli cu predare în limbile minorităților naționale, concursul va avea două etape, atât pentru școlile cu predare în limba română, cât și pentru cele cu predare în limbile minorităților naționale, astfel că la etapa națională vor fi reprezentanți din ambele categorii.

Pentru informații suplimentare puteți citi regulamentul concursului, regulament ce poate fi descărcat de aici.

Oferte nenumărate de papetarie la un click distanță. Ai de trimis ceva important și vrei ca corespondența ta să ajungă întreagă? Atunci e timpul să folosești plicuri antisoc.

0 COMENTARII

LASATI UN MESAJ